Noteer alvast 18 maart 2023 in vet in je agenda.

Meer info over onze show zal later meegedeeld worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lees hierna de communicatie die verspreid werd bij het uitstel van de turnshow in 2020

Turnshow 14 maart 2020  :  Feestdagen

'De Turnshow die niet mocht zijn'

 

Op 14 maart 2020 zou ons jaarlijks turnspektakel weer doorgaan in de sporthal in Mortsel. Tot een week voor de start keek iedereen uit naar dit feest, na weken , soms zelf maanden, geoefend te hebben om eindelijk voor groot publiek z'n acrobatisch kunnen te laten zien.  Maar , zoals jullie allemaal weten ondertussen, heeft Corona daar anders over beslist.

Waarschijnlijk werd de ganse familie en vriendenkring al ingelicht over onze show. De affiches werden opgehangen op strategische plaatsen. Het thema leek achteraf een minder goede keuze geweest. Wat een bijkomende feestdag had moeten worden voor Turnkring Deugd en Volharding werd afgeblazen.

De Burgemeester had ons enkele dagen op voorhand al op de hoogte gebracht, maar bleef goede hoop koesteren dat evenementen onder de 1000 aanwezigen konden doorgaan. Inclusief de carnavalstoet en daarbijhorend 3 dagen feestweekend. Op donderdagavond voor het feest konden we  er jammer genoeg niet meer onderuit. Er werd een crisismeeting bijeengeroepen op het appartement van Michiel in de Deurnestraat. Toen we toekwamen zat Burgemeester Broeckx ons al op te wachten en na een toelichting van de zeer snelle evolutie van de maatregelen om het Covid-19 virus tegen te gaan, werd gemeld dat de show dit jaar niet kon doorgaan. Ook de trainingen moesten we tijdelijk staken en op de moment dat ik dit schrijf is het nog niet duidelijk wanneer we terug starten. Hopelijk na de paasvakantie schakelen we terug over op 'normale' mode.

Uit een snel nazicht van de kalender bleek ook al snel dat een alternatieve datum voor het feest vinden niet evident was. Voorlopig spreken we dus van 'afgelast', maar toch blijven er goede ideeen opborrelen om toch nog iets te doen dit jaar met de ingestudeerde shownummers.

Nog die avond en nacht werden leveranciers gecontacteerd en werden regelingen getroffen om duidelijk te maken dat vrijdagavond en zaterdag anders zou verlopen dan we eerst hadden voorzien.

 Show2020 Banner
 

We schrijven dus zeker geschiedenis. Nog nooit in mijn lange D&V carrière maakte ik mee dat een 'feest' in het water kwam te vallen. Maar we zijn niet de enigen. Worldwide wordt de ernst van besmetting met dit virus ingezien en Italië laat duidelijk zien dat er slachtoffers zullen vallen. Beter voorkomen dus. Beter één feest afgelasten dan er nooit meer één mogen meemaken.  Ook andere grote evenementen zullen we moeten missen dit jaar.

Maar zoals Johan Cruyf al zei 'elk nadeel heb ze voordeel'. Tijdens onze verplichte quarantaine kunnen we misschien eens tijd nemen om de dingen die we zo evident achten in een ander perspectief te zien.

Gezondheid blijft dan natuurlijk prioriteit nummer één. En sporten hoort daar zeker bij. Wij willen jullie daar uiteraard bij helpen. Dit sportjaar leerden we onze turners gezond te bewegen en nu is het aan jullie om die rekoefeningen en koprollen thuis verder te oefenen.  Misschien leren we nu dat het thuis zeker ook kan. Hou daarbij natuurlijk voorlopig wel je 1,5 m afstand.

  

Ook sociaal zal Corona een zware test worden.  Help mekaar maar hou toch afstand, soms toch moeilijk. Samen dingen doen is leuk en zo leer je mekaar echt kennen en waarderen.  Het turnfeest is elk jaar een hele inspanning waar hard gewerkt moet worden en waar soms veel stress bij komt kijken, maar als teambuilding activiteit kan het wel tellen. Jammer dat we dit missen dit jaar, maar er zullen zeker nog gelegenheden komen waar we na samen hard werken  de welverdiende voldoening kunnen voelen. Denk maar aan ons sportkamp of de Sfinks activiteit. Hopelijk hebben we tegen dan Corona overwonnen.

De bijeenkomsten voor de voorbereiding van ons jubileum-jaar volgend sportjaar zullen ook even anders moeten verlopen. Gelukkig kan ieder voor zich nog steeds verder voorbereiden en nadenken over de organisatie. De sociale media zal even onze vergaderzaal worden.  Bezoek dan ook meteen even onze website waar regelmatig bijkomende info zal verschijnen. Heb je nog oud turnmateriaal of mooie D&V anekdotes, stuur ze ons toe via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Tot slot wil ik nog iedereen bedanken voor het getoonde begrip. En in eerste instantie de leveranciers die we jaarlijks nodig hebben voor onze show. Zij waren de eerste die ingelicht werden over het wegvallen van de show en waren ook onmiddellijk begripvol de kosten lieten vallen. Bedankt.

Natuurlijk vallen er kosten weg maar daarnaast ook onze inkomsten van dit evenement. Langs deze weg bedankt ouders en sympathisanten die van hun inkomkaart een steunkaart maakte. We vergeten jullie zeker niet. Bedankt ook mijn bestuur om snel te handelen in deze moeilijke tijden. We vallen zeker niet stil en als de trein terug op gang komt zullen we des te sterker naar voor komen.

Eens zal de moeilijke tijd van de virus-maatregelen over zijn, zoals er een lente komt na elke winter. Wij van D&V weten wat volharden is en zullen dus klaar staan als alles achter de rug.  Geniet intussentijd van die opkomende lente.  Ideaal om te sporten en je toch fit te houden. Verzorg jezelf en je familie en vrienden rondom jou goed.  Onze feestdag vergeten we niet en de verrassingen op onze XXL turnshow  volgend jaar zullen des te groter zijn.  Ik hoop jullie allemaal snel terug te zien in den turnkring D&V.

Bart Carmen,  Voorzitter turnkring.

23/03/2020

 

17343011 1435017289891269 9069849498782182304 n

 

 

Deze website gebruikt cookies om je surfervaring aangenamer te maken. Door verder te surfen ga je akkoord met het gebruik van deze cookies.